Polívková smršť na gurmánské přehlídce Foodparade 2017

Stejně jako v minulém roce se s Polívkovou smrští zúčastníme přehlídky moderní gastronomie Foodparade 2017. Festival jídla, pití a pohody, který je vyhlášený příjemnou atmosférou, proběhne o víkendu 26.–27. 8. 2017 v zahradách Trojského zámku. Na Foodparade budete mít příležitost vychutnat si degustační menu předních českých restaurací.

Náš projekt tradičně podpoří špičkoví kuchaři a na Foodparade pro smršť polévkové menu připraví Perfect Canteen pod vedením šéfkuchařů Filipa Sajlera a kreativního šéfkuchaře Martina Staňka. Podávat se bude sezónní tříchodové „polévkové menu“. Studená polévka jako předkrm, polévka s doplňky jako hlavní jídlo a originální polévka s cukrovou vatou jako dezert. Zvolené menu vám přinese nevšední gastronomický zážitek s jinak úplně všedním pokrmem – polévkou.  

 

Menu:

  • Bramborový krém s marinovaným pstruhem, brambory, kaviár, meringue a strouhanka
  • Hovězí glace s miso pastou, trhané hovězí maso, zelenina, naklíčená čočka, pohankový knedlíček, koriandrová aioli
  • Dýňovo-rebarborová polévka, mandlová drobenka, kávové boby, citrónová cukrová vata

U našeho stánku však nepotkáte jen Filipa Sajlera (neděle) či Martina Staňka (sobota). V rámci představení a spuštění nového projektu ERGO Aktivu, komunitního centra Remozka, tam na vás budou čekat také naši klienti . Ti se zhostí role číšníků a na zlatých podnosech vám naservírují jak polévky, tak informace o smršti, komunitním centru i ERGO Aktivu. Uvidíte na vlastní oči, jak se tito lidé se získaným poškozením mozku dokázali s nepřízní osudu vypořádat a určitě se s vámi rádi podělí o svůj příběh a o své know-how, díky kterému se jim podařilo těžké období ve svém životě překonat.

Přijďte ochutnat skvělé jídlo, načerpat inspiraci, popovídat si a užít si neopakovatelnou atmosféru skvělého festivalu, který s námi pomáhá vracet chuť k životu!